Herinneringen van Julia

Van Julia voor mijn liefste Nina,

Ik wil zo graag weer bij je zijn, lieve Nina. Ik wil zo graag met je praten, je stem weer horen, je lach weer horen, je omhelzen, je warmte voelen, de blik in je ogen zien als je moet lachen.
Alles aan je ga ik missen.
Ik kan niet vertellen hoe erg ik je ga missen. Ik zal het missen met je te zingen, ik zal onze gesprekken missen. De serieuze gesprekken die we hadden, maar ook gewoon leuke gesprekken, waarin we altijd zoveel lachten.

Nina en JuliaIk zal het missen op vrijdagavond film met je te kijken. Jij altijd in het hoekje van de bank met een bak chips op je schoot. En o wee, als iemand jouw hoekje in probeerde te pikken, dan sprong je er gewoon weer bovenop, tot jij weer in het hoekje zat.

Ik zal onze gezamenlijke ergernissen missen, hoe we ons ergerden aan mensen die alleen maar zaten te zeuren, of meisjes die alleen maar met jongens bezig waren. Die begrepen we gewoon niet. Vaak zaten we bepaalde mensen of dingen ook een beetje belachelijk te maken, maar dan wel alleen voor de grap.

Een tijdje geleden hadden we zo’n periode, met breezer-sletten. Onder elk berichtje in een gastenboek of elk sms-je zetten we: nwly, yam,wjnmk, ivjl. Dit deden we voor de grap, maar toch meende ik het. Ik wilde je echt niet kwijt, maar daar is het nu eigenlijk te laat voor.

Maar Nina, hoewel je hier niet meer bent, draag ik je toch mee in mijn hart. Overal waar ik ben, daar ben jij ook. Ik hou van je en hoewel ik je graag zou willen zeggen hoeveel ik wel niet van je hou, dat gaat niet, want daar zijn geen woorden voor. Er zijn zoveel dingen die me aan jou doen denken. De armband en de ketting, die ik van jou en Geke voor mijn verjaardag heb gekregen en die ik nu om heb, de vele foto’s waar we samen op staan, vaak met de meest rare gezichten. Bij heel veel situaties zal ik denken aan hoe jij gereageerd zal hebben. Soms zal ik lachen, soms zal ik huielen. Maar altijd zal ik aan je denken.

Er zij ook veel liedjes die me aan jou doen denken. De liedjes die we samen zo vaak zongen: “het is een nacht”, `one of us”,  “zoenen is gaaf` `gekke minse` en `wereld zonder jou`. Vooral bij dat laatste zal ik aan je denken. De tekst zegt erg veel.
Ook bij het tietenlied zal ik aan je denken. Jij zong dit altijd op de fiets, van ver hoorde ik je al aankomen.

Het afscheid van jou is zwaar meid, zwaarder dan alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Het liefst neem ik geen afscheid, maar het moet. Alles dat ik van jou heb zal ik koesteren. Ik zal er van houden, zoals ik ook van jou hou. Alle herinneringen, alle foto´s. De kerstkaart die ik van jou moest inlijsten en nooit weg mocht gooien ga ik inlijsten en voor altijd bewaren.
Lieve Nina, er komt een moment dat we weer samen zijn. Ik weet niet wanneer dat moment komt, maar ik weet zeker dat het kom,t.

Heel veel liefs Julis


Terug naar de pagina herinneringen